Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

de RODIMUR in Pui, 29 Mai 2017 | 4011 vizualizari

 

Odată cu apariția în piețe a cartofilor noi, este o adevărată bucurie culinară să-i preparăm și să-i asociem cu acele mâncăruri din carne care ne plac. În general, nu asociez un preparat prăjit cu alt preparat prăjit, dar cartofii noi, prin modul în care sunt pregătiți în bucătărie (mai întâi fierți și apoi prăjiți) se pretează foarte bine la orice tip de mâncare și proces tehnologic culinar.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe
  • 500 grame piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • ulei pentru prăjit chifteluțele
  • miezul de la două felii de pâine
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • sare
  • piper
  • făină pentru modelat chifteluțele
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • 1 legătură de mărar
  • roșii pentru asortare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi:

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html

Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.

Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.

Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți cartofii mai mult decât este necesar, ca să nu se strivească.

2

Uleiul trebuie să fie încins în tigaie, atunci când puneți cartofii la prăjit.

3

Aveți grijă să nu ardeți cartofii, ci doar să-i rumeniți frumos, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

30.05.2017, 10:01

Mulțumesc frumos, Anca!

-Licurici- 1

30.05.2017, 17:48

Un pranz gustos! Vin si eu la masa!

RODIMUR 1

30.05.2017, 20:21

Mulțumesc frumos, Licurici drăguț! Ești binevenită la masă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de primavara